Izkoristite BREZPLAČNO DOSTAVO za vsa naročila nad 30 €. 

Nakupuj

 
 
 
 

0

Košarica

Košarica je prazna.

 
 
080 25 27
 
 
 

Splošni pogoji uporabe

Splošna določila E-trgovine Clarus

Splošna določila opredeljujejo uporabo E-trgovine Clarus (v nadaljevanju ETC) ter razmerja med kupci in ETC. Za uporabo ETC mora uporabnik soglašati z vsebino splošnih določil ETC. V primeru spremembe splošnih določil ETC je Planeta d.o.o. dolžna pravočasno obvestiti vse kupce.

1. Registracija

Za uporabo ETC ni potrebno opraviti registracije uporabniškega računa.

2. Varnost osebnih podatkov

Kupec se strinja, da Planeta d.o.o. zbira, uporablja in obdeluje osebne podatke na uporabniškem računu kupca. Planeta d.o.o. se zavezuje, da bo z osebnimi podatki kupca rokovala v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov in jih bo uporabljala in obdelovala izključno z namenom izboljševanja in uvajanja novih storitev v ETC.
Varno uporabo ETC zagotavlja Planeta d.o.o., in sicer s kombinacijo različnih varnostnih mehanizmov:

  • varnostni protokol SSL skrbi za zapleteno kodiranje in dekodiranje podatkov , ki se prenašajo med kupcem in ETC, in sicer z 128 bitnim ključem. S tem je onemogočeno nepoklicano prestrezanje podatkov.
  • sistem uporabniških imeni in gesel
  • sistem osebnih kod

3. Naročanje

Izdelke ETC lahko naročite preko spletne trgovine.
V ETC so kupcu na voljo izdelki ETC, ki so razvrščeni v skupine izdelkov. Za enostavnejše iskanje izdelkov je kupcu na voljo iskalnik, ki izdelke išče po artiklih ali po dobavitelju. S potrditvijo v nekaj korakih kupec odda naročilo.
Planeta d.o.o. si pridržuje pravico preveriti vsakega kupca ob njegovem prvem oddanem naročilu, in sicer s klicem na telefonsko številko navedeno v uporabniškem računu kupca.

4. Cene izdelkov

Kupec plača blago po cenah za spletno trgovino, ki veljajo na dan, ko je bilo naročilo potrjeno. Spletna cena je naša redna cena, ki velja pri nakupu v ETC.

5. Plačevanje naročenega blaga

Kupec naročeno blago plača po povzetju dostavljalcu blaga izključno z gotovino.

6. Dostava

6.1. Območje dostave
Vsa naročila v ETC dostavljamo na poljuben naslov v Sloveniji.

6.2. Čas dostave
Čas dostave je od ponedeljka do petka.
Dobavni rok začne teči ob 14.00 uri na dan, ko ste dobili po elektronski pošti obvestilo, da je vaše naročilo "potrjeno". Dobavni rok je takoj iz zaloge ali v izjemnih primerih največ do 21 delovnih dni. Artikli, ki so na zalogi, bodo odposlani že isti dan ali naslednji delovni dan po prejetem naročilu. V primeru, da izdelki niso na zalogi, vas bomo po elektronski pošti obvestili o nameravanem roku dostave.
Kadar ima naročeno blago različne dobavne roke, bo blago dostavljeno v roku, ki velja za izdelek z najdaljšim dobavnim rokom.
Dostava se izvaja preko našega pogodbenega partnerja Pošta SLOVENIJA.
Dostava se vrši v dopoldanskem času, zato je priporočljivo, da navedete naslov za dostavo, kjer boste dosegljivi v dopoldanskih urah - lahko vam dostavijo paket tudi na delovno mesto oz. na drugi željeni naslov. Če dostava ni uspešna, oziroma če ste ob času dostave odsotni, vam dostavna služba pusti obvestilo, vi pa lahko pozneje pokličete in se dogovorite za dostavo. Priporočamo tudi, da ob naročilu navedete telefonsko številko na katero ste vedno dosegljivi (npr. vaš GSM).

6.3. Prevzem blaga
Naročeno blago je kupec dolžan prevzeti na določeni lokaciji ter ga plačati na način, določen v teh pogojih. Ob prevzemu kupec s podpisom potrdi količino in kakovost naročenega blaga. 

6.4. Stroški dostave blaga
Dostava blaga je brezplačna ob nakupu nad 50 €. Sicer je strošek dostave 2,99 €, razen pri plačilu po povzetju, ko strošek znaša 3,99 €. V primeru prevzema naročenega blaga v poslovalnici, je potrebno plačati po predračunu. 

7. Omejitve

Nakup blaga v ETC je možen le za fizične osebe.
Plačilo blaga, kupljenega v spletni trgovini, z darilnimi boni ali dobroimetjem ni možno, saj ni opcije vračila gotovine.

8. Odgovornost

Kupec uporablja kontaktne leče, tekočine za nego kontaktnih leč ali kapljice za oči na lastno odgovornost in se mora pred uporabo posvetovati s svojim očesnim zdravnikom, zato zaradi morebitnih težav z uporabo omenjenih izdelkov ali težav z zdravjem oči ne more uveljavljati reklamacije na izdelke.

9. Pritožbe in reklamacije

Vsako pritožbo, reklamacijo in stvarno napako bomo obravnavali v skladu z določili Zakona o varstvu potrošnikov, ki določa sledeče:

Potrošnik lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita.

Potrošnik mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda.

Obvestilo o napaki lahko potrošnik prodajalcu sporoči osebno, o čemer mu prodajalec mora izdati potrdilo, ali ga pošlje v prodajalno, kjer je bila stvar kupljena, ali pa zastopniku prodajalca, s katerim je sklenil pogodbo.

Prodajalec ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar izročena.

Če je predmet pogodbe med prodajalcem in potrošnikom rabljena stvar, ne odgovarja prodajalec za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mine leto dni, odkar je bila stvar izročena.

Šteje se, da je napaka na stvari obstajala že v času izročitve, če se pojavi v roku šest mesecev od izročitve.

Pritožbe in reklamacije na izdelke oziroma storitev lahko sporočite na
051 664 420 ali na email naslov: etrgovina@clarus.si .

Potrošnik pri nakupu v spletni trgovini Clarus nima pravice od odstopa od pogodbe (pri nakupu kontaktnih leč, tekočin, etuijev za leče) skladno z 43.b členom ZVPot.

Za vse morebitne spore je pristojno sodišče v Ljubljani, možnost izvensodnega reševanja sporov ni mogoča in ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov.

10. Pomoč in informacije

Za pomoč in dodatne informacije sta kupcu na voljo email naslov etrgovina@clarus.si in 051 664 420.

11. Končna določba

Ta splošna določila ETC pričnejo veljati z 11. 2. 2020

12. Splošni pogoji "Skrivnostni popust" - pravila sodelovanja

Najdeš jih TUKAJ

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.