0

Košarica

Košarica je prazna.

 
 
080 25 27
 
 
 

Pomembno: umijte svoje roke pred rokovanjem z lečami

Pomembno: umijte svoje roke pred rokovanjem z lečami

04.10.2023

Našteli smo najpogostejše težave do katerih lahko pride, če pred rokovanjem s kontaktnimi lečami ne umijete svojih rok:

  • Okužba oči: bakterije in mikrobi lahko povzročijo okužbo v očeh, kar se kaže z rdečico, srbenjem, bolečino, izcedkom in zamegljenim vidom. Okužbe lahko zahtevajo zdravljenje z antibiotiki in povzročijo resne težave.
  • Vnetje roženice: nečistoče na rokah lahko poškodujejo občutljivo površino roženice v očesu, kar lahko vodi do vnetja, ki povzroča bolečino, občutljivost na svetlobo in poslabšan vid.
  • Alergijske reakcije: če na rokah ostanejo določeni alergeni, kot so prah ali cvetni prah, se lahko s kontaktnimi lečami prenesejo v oči. To lahko sproži alergijske reakcije, kot so srbenje, solzenje in otekanje.
  • Poškodbe leč: grobi delci na rokah ali umazanija lahko poškoduje kontaktne leče, kar lahko povzroči neudobje in poslabšanje vida.
  • Zmanjšana kakovost vida: nečistoče na rokah, ki preidejo na kontaktne leče, lahko povzročijo zamegljen vid in zmanjšajo kakovost vida, kar je še posebej nevarno med vožnjo ali izvajanjem drugih dejavnosti, ki zahtevajo dober vid.

Da bi se izognili tem težavam, je izjemno pomembno, da si vedno dobro umijete roke s toplo vodo in milom ter jih posušite s čisto brisačo, preden vstavite kontaktne leče v oči. Ne glede ali uporabljate dnevne, 14-dnevne ali mesečne leče jih je potredno vzdrževati in čistiti v skladu z navodili proizvajalca leč ter okulista. Varnost in higiena pri uporabi kontaktnih leč sta ključnega pomena za ohranjanje zdravja vaših oči in tega ne smemo zanemariti.

V kolikor pa imate težave z vidom se na pregled lahko naročite tukaj. 

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.