0

Košarica

Košarica je prazna.

 
 
080 25 27
 
 
 

Vrste leč za oči

Vrste leč za oči

02.10.2019

Leče za oči so pogosto uporabljena rešitev za korekcijo dioptrije. V primerjavi z očali potrebujete nekoliko več časa, da se jih privadite, a slej ko prej postanejo dnevna rutina, ki vam bo povsem običajna. Leče z dioptrijo so v očesu skoraj nevidne in ne spremenijo karakteristik vaših oči in obraza. S sodobnimi tehnologijami so izdelane tako, da so prijetne in varne za nošenje.

Pri izbiri leč z dioptrijo je nujno treba upoštevati strokovno mnenje, ki ste ga dobili na pregledu v optiki, sicer bi lahko prišlo tudi do zelo težavnih zapletov. Leče za oči se uporabljajo natančno tako, kot je predvidel proizvajalec ter se dnevno skrbno čistijo (če so večdnevne). Ko enkrat poznate lastnosti svojih oči in vrsto leč, ki vam ustreza, jih lahko preprosto naročite v naši spletni trgovini. Izberete znamko leč za oči in za vsako oko vnesete dioptrijo. Dobava je pri nas zelo hitra.

Dnevne leče

Dnevne leče z dioptrijo je najlažje uporabljati, saj jih ob koncu dneva samo odstranite in zavržete. S tega vidika so najbolj praktične, pa tudi varne, saj se na njih ne nabira umazanija, niti se ne poškodujejo. Vsak dan v oko vstavite novo dnevno lečo, tekočine za nego ne potrebujete. Takšna izbira je dobra tudi za posameznike, ki sicer nosijo očala, pa si le občasno želijo odmor od njih ali pa želijo leče za oči nositi zgolj pri določeni športni dejavnosti. Čez poletje lahko leče z dioptrijo kombinirate s sončnimi očali.

14-dnevne leče

14-dnevne leče so primerne za redne uporabnike - tiste, ki leče nosijo vsaj 3-4 dni v tednu ali pa vsak dan. So cenovno ugodnejše od dnevnih leč. Uporabljate jih lahko 14 dni po odprtju, seveda pa jih je treba čez noč ostraniti, očistiti in shraniti v primerno posodico. Leče za oči je treba nujno zamenjati z novim,i še preden se na njih pojavijo obloge. Z redno menjavo ohranjate jasen vid, zdrave oči in tudi potrebno udobje. Obstaja več znamk leč z dioptrijo, med katerimi lahko izbirate in jih redno naročate.

Mesečne leče

Mesečne leče so najbolj prodajane med vsemi. Tako kot 14-dnevne leče so namenjene rednim uporabnikom, uporabne pa so 30 dni od odprtja. Vsakodnevno jih morate odstraniti, očistiti in shraniti v posebni posodici za mesečne leče. Če leče zamenjate vsak mesec na isti dan, si datuma ni težko zapomniti. Tudi te leče za oči so bolj ugodne kot enodnevne, z rednim menjavanjem pa ni razloga za težave pri zdravju oči.

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.