0

Košarica

Košarica je prazna.

 
 
080 25 27
 
 
 

Vse o kontaktnih lečah

Vse o kontaktnih lečah

29.07.2019

Kontaktne leče so zelo praktična izbira za korekcijo vida, ki ne posega v videz posameznika, seveda pa je pomembno, da jih uporabljamo pravilno in zanje dobro skrbimo. To pomeni, da upoštevamo priporočila specialista, natančno sledimo navodilom uporabe kontaktnih leč ter smo skrbni pri njihovi higieni.

Najboljše kontaktne leče poskrbijo, da začetno neugodje ob nošenju hitro mine, vaš vid pa je jasen čez cel dan. V naši E-trgovini Clarus boste dobili vse kar potrebujete za uporabo na enem mestu.

Uporaba kontaktnih leč

Kontaktne leče so lahko dnevne, 14-dnevne ali mesečne. Ne glede na to, za koliko dni so primerne, si jih vstavite vsako jutro in odstranite vsak večer pred spanjem. Ponoči so shranjene v posebni posodici. Uporaba kontaktnih leč je sprva lahko nekoliko neugodna, saj nismo navajeni vstavljanja in občutka v očesu, a z redno uporabo tudi to izgine. V primeru, da bolečina ne pojenja ali pa se pojavi rdečina, se takoj naročite na pregled k specialistu, ki vam bo pregledal in predlagal, kako ukrepati. Samo specialist ve, katere so najboljše kontaktne leče za vas, zato se vedno posvetujte z njim.

Čiščenje in shranjevanje kontaktnih leč

Če kontaktne leče uporabljamo več kot le en dan, jih je treba ustrezno razkužiti in shraniti. Za to se uporablja primerna tekočina za kontaktne leče. Na trgu je zelo bogata ponudba izdelkov. Večnamenske tekočine za kontaktne leče so ustrezne za čiščenje, splakovanje, shranjevanje, vlaženje in dezinfekcijo. Poleg tekočine potrebujete še posebno posodico, kjer kontaktne leče pustite čez noč, da so pripravljene na ponovno uporabo. Za nego pa se uporablja tudi tako imenovani peroksidni sistem, kjer v posebni posodici kontaktne leče pustimo najmanj 6 ur. Poseben nevtralizacijski disk spremeni peroksidno tekočino v fiziološko raztopino. Tako je zagotovljena dobra dezinfekcija. Postopek čiščenja in shranjevanja kontaktnih leč hitro postane dnevna rutina, tako kot umivanje zob. Tudi ko ste na poti, z nošenjem in umivanjem leč s sodobnimi produkti ne boste imeli težav.

Uporaba in shranjevanje kontaktnih leč

Vrste kontaktnih leč

Poznamo leče z različnimi lastnostmi. Hidrogelne mehke kontaktne leče so izdelane iz materiala, ki zagotavlja pretok kisika do očesne površine, zato so prijetnejše in varnejše za oko. Lahko uporabljate multifokalne kontaktne leče, ki omogočajo vid na blizu in daleč. Gas permeabilne leče so znane tudi kot poltrde. Uporabljajo jih posamezniki z nepravilnostmi roženice: visoki astigmatizem, keratokonus ali visoka dioptrija. Pri pregledu in posvetu v Optiki Clarus vam bomo vedno znali priporočati, katere so najboljše kontaktne leče za vas.

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.