0

Košarica

Košarica je prazna.

 
 
080 25 27
 
 
 

Na prvi okulistični pregled za kontaktne leče k oftalmologu

Na prvi okulistični pregled za kontaktne leče k oftalmologu

25.01.2021

Vse prepogosto nas začne vabilo na okulistični pregled, ki smo ga dobili v poštnem nabiralniku ali e-pošti, preganjati in vprašamo se, ali je morda res že čas, da tudi ta opravek zabeležimo v svoj planer.

Ali je tudi v resnici okulistični pregled tako pomemben? Seveda! In to ne glede na to ali že nosimo očala oz. kontaktne leče (mesečne, dnevne ali 14-dnevne kontaktne leče) ali nič od naštetega. Najpogostejša napaka, ki jo navadno storimo je ravno ta, da se na vabilo požvižgamo in svoje oči, ki so eden izmed najpomembnejših organov, pregledamo enkrat na leto ali pa sploh nikoli. V tem primeru je morda lahko že prepozno in manjša okvara, ki bi jo lahko hitro odpravili, postane veliko večji problem. Priporočljivo je, da okulistični pregled pri oftalmologu opravimo enkrat na vsaki dve leti in tako poskrbimo, da ostane naš vid v dobri formi.

Kje je najboljše opraviti okulistični pregled?

Razmišljati, da lahko pregled oči opravite samo pri okulistiku je zmotno, saj lahko kakovostne in verodostojne rezultate dobite tudi v optikah, kjer delajo izurjeni oftalmologi.
Vedno dobrodošli tudi v eno izmed naših poslovalnic, kjer se vam rade volje posvetimo in opravimo preglede. Vse kar morate storiti je le, da se za obisk dogovorite v naprej, kar lahko storite tudi preko naše spletne strani. Za naročilo na okulistični pregled za kontaktne leče pri oftalmologu, kliknite TUKAJ.

Pri izbiri pravega naslova za pregled si lahko pomagate tudi z nasveti in pogovori prijateljev ali znancev, ki so to že opravili, saj vam bodo znali našteti prednosti in slabosti svoje izkušnje. Izbira primernega zdravnika pa je ključna predvsem v primeru, če čutite, da vaš vid ni v najboljšem stanju.

Kdo je oftalmolog in kako se razlikuje od optometrista?

Tako oftalmolog kot tudi optometrist sta usposobljena za pregled oči in sta več kot primeren naslov za rutinske preglede. Poleg tega bosta oba hitro ugotovila, če se med pregledom pojavijo nepravilnosti, odstopanja ali težave v katerikoli obliki. Razlika med obema poklicema pa je v tem, da se, v primeru zaznane težave morate obrniti na oftalmologa.

Oftalmolog je zdravnik, ki ima doseženo najvišjo možno izobrazbo in je specializiran za takšne podvige. Nudi namreč znanje o teoriji, ima izurjeno prakso pri diagnosticiranju, zdravljenju in pa tudi pri preventivnem ukrepanju očesnih bolezni. Poleg naštetega, oftalmolog nenehno dela na tem, da izboljšuje svoje sposobnosti in sledi farmacevtskim inovacijam. Med drugim pa je usposobljen tudi za operacije in ostale posege na vaših očeh. Zato je v primerih zapletov pogosto prava izbira. Optometrist lahko sicer diagnosticira bolezni ali motnje vida ter predlaga posebne metode korekcij, vendar ni pooblaščen za operiranje na pacientih. Dejstvo, da imate težave z očmi ni v nikakršni meri povezano z dejstvom ali nosite kontaktne leče ali očala. V vsakem primeru se je potrebno pri zdravniku naročiti čim prej.

Tako ob pravem času ne odlašajte in se pravočasno naročite na pregled, saj vam bodo vaše oči hvaležne. Več informacij o naročanju za pregled vida lahko preberete na naši spletni strani.

 

V kolikor bi želeli začeti uporabljati kontaktne leče, se morate naročiti na okulistični pregled pri oftalmologu.
Zdravnik oftalmolog mora pregledati oko, če je vaše oko sploh primerno za kontaktne leče, določiti mora dioptrijo (ni ista kot pri dioptrijskih očalih), ugotoviti bazno krivino, in ugotoviti diameter kontaktne leče. Zdravnik vam bo tudi svetoval o vrsti kontaktnih leč na podlagi željene uporabe. Ob pregledu boste prijeli par testnih leč in približno po tednu dni z njimi prišli na kontrolni pregled. V kolikor se z kontaktnimi lečami srečujete prvič, se bo izvedlo uvajanje, kjer vam bodo pomagali, da si leče vstavite in odstranite sami. Tudi, če imate namen naročevati kontaktne leče preko spleta je potrebno, da opravite pregled in dobite primerno predpisano dioptrijo za leče.

 

Produkti vezani na ta članek

  • Acuvue Oasys

    Izberi Cena: 19,98 €

    Stanje zaloge: na voljo (Dobava: 2-3 dni)

    Pakiranje: 6 leč/škatlo
    Vrsta leč: 14-dnevne leče

    Kontaktne leče ACUVUE® OASYS™ so oblikovane z namenom, da vašim očem prinesejo vlažnost in osvežitev v zahtevnih prostorih.

    Več o produktu »
     
     
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.