0

Košarica

Košarica je prazna.

 
 
080 25 27
 
 
 

Barvne leče – Vse, kar moraš vedeti

Barvne leče – Vse, kar moraš vedeti

19.03.2020

Barvne leče – Vse, kar moraš vedeti

Barvne leče so namenjene predvsem spremembi barve oči in so čedalje bolj priljubljene, saj si lahko na tak način iz dneva v dan zagotovite drugačen videz, s katerim boste pritegnili zaželene poglede. Uporabljajo jih lahko ljudje brez dioptrije (barvne leče brez dioptrije), ki si želijo samo popestriti svoj izgled, kot tudi ljudje z dioptrijo (barvne leče z dioptrijo), saj je ponudba zelo raznolika in primerna za oba tipa.

Kakšne barvne leče obstajajo in kako jih uporabljati?

V kolikor ne potrebujete dioptrije, so barvne leče lahko trendi dodatek za vsak dan ali le ob določenih posebnih priložnostih. Njihova primarna naloga je namreč zgolj sprememba barve vaših oči. V kolikor se odločite za to možnost, so najbolj praktične za uporabo enodnevne barvne leče, ki jih na koncu dneva enostavno zavržete in, ko se zanje ponovno odločite, odprete nove. V kolikor jih boste uporabljali dlje časa pa si lahko zagotovite tudi 14-dnevne, mesečne ali letne barvne leče.
Druga možnost nakupa so barvne leče z dioptrijo, ki odpravljajo daljnovidnost, kratkovidnost ali astigmatizem. Tukaj je v prvi vrsti poskrbljeno za vaš dober in oster vid, poleg tega pa izboljšajo tudi estetski videz. Tudi v tem primeru se lahko odločite za nakup enodnevnih, 14-dnevnih, mesečnih ali letnih barvnih leč.

Barvne leče delimo na tri vrste:
- leče, ki nimajo narisane roženice (prosojne barvne leče), ki zgolj poudarijo obstoječo barvo oči
- leče, ki imajo narisano roženico in imajo sposobnost spremenit tudi temnejše barve oči. Na voljo so v različnih barvah: zeleni, modri, vijoličasti, rjavi, sivi itd. - klikni za nakup
- gledališčne leče, ki poustvarijo učinek mačjih ali vampirskih oči. Te barvne leče se večkrat uporabljajo tudi za noč čarovnic ali za pusta.

Pomembno si je zapomniti, da se barvnih leč ne dotikate z ostrimi predmeti, kljub temu, da so izdelane iz trpežnih materialov.

Katero tekočino za leče uporabiti za barvne leče?

Zelo pomembna je tudi kakovostna tekočina za barvne leče, saj le tako lahko poskrbite za dobro higieno. Ko leče niso v uporabi, jih shranite v škatlico, ki ste jo prejeli ob nakupu. Preden jih pospravite, jih s pomočjo tekočine za leče dobro zdrgnite s konicami prstov in poskrbite, da bo škatlica za leče čista. Če posodice za kontaktne leče nimate, jih lahko kupite TUKAJ.

Kako si zagotoviti kakovostne barvne leče?

Pred samo odločitvijo o nošenju barvnih leč se je najbolje posvetovati z oftalmologom ter njegova navodila tudi upoštevati. Barvnih leč z dioptrijo in barvne leče brez dioptrije kupujte le pri preverjenih prodajalcih (tako v fizičnih kot tudi spletnih trgovinah). Po opravljenem nakupu pa podrobno upoštevajte navodila proizvajalcev, da bo nošenje barvnih leč čim bolj varno in očesu prijazno. Barvne leče vam nikakor ne škodijo, razen če oftalmolog trdi nasprotno, zato je priporočljivo, da pred nakupom opravite pregled vaših oči – Naročite se na pregled pri oftalmologu.

Nekaj koristnih nasvetov

1. ČISTOČA
Vedno moramo za svoje barvne leče zagotoviti kakovostno tekočino, nikakor pa ne smemo pozabiti na čistočo svojih rok. Pred vsakim vstavljanjem jih moramo temeljito umitu s tekočim milom in pod toplo vodo.

2. LIČILA IN BARVNE LEČE
Da bi preprečili razne okužbe in neprijetnosti, priporočamo, da na očeh uporabljate senčila na kremasti osnovi, saj se pogosto zgodi, da v nasprotnem primeru prah rad zaide v oko in ga razdraži ali pa celo poškoduje lečo. Enako velja za nošenje ostalih kontaktnih leč.

3. NE POSOJAJTE SVOJH LEČ
Tudi, če uporabljate barvne leče izključno zaradi videza in brez dioptrije, jih nikakor ne smete posojati drugim ljudem. Vsako oko je zaradi občutljivosti bolj dovzetno za okužbe in zato je izposoja nehigienična. Ne pozabite niti na primerno tekočino za leče, brez katere bi se bakterije namnožile in povzročile škodo ali vnetje na vaših očeh. Ne pozabite, da tekoča voda ni primerna za hrambo barvnih leč.

Včasih so spremembe, majhne in velike, dobrodošle in ob pravilni uporabi barvnih leč lahko tudi vi hitro osvežite svoj videz. Preverite obširno ponudbo na naši spletni strani in izberite pravo barvo, s katero bo svet bolj zabaven in razigran.

 

Produkti vezani na ta članek

  • SofLens Natural Colors

    Izberi Cena: 16,87 €

    Stanje zaloge: na voljo (Dobava: do 1 tedna)

    Vrsta leč: Barvne leče
    Pakiranje: 2 leči/škatlo

    Soflens Natural Colors so mehke barvne kontaktne leče. 

    Več o produktu »
     
     
  • Air Optix Colors (2 leči)

    Izberi Cena: 17,48 €

    Stanje zaloge: na voljo (Dobava: 2-3 tedne)

    Vrsta leč: Mesečne leče
    Pakiranje: 2 leči/škatlo

    Air Optix Colors so barvne mesečne kontaktne leče, ki obarvajo vaše oči v želeno barvo. 

    Več o produktu »
     
     
  • FreshLook Colorblends

    Izberi Cena: 15,98 €

    Stanje zaloge: na voljo (Dobava: 1-2 tedna)

    Vrsta leč: Barvne leče
    Pakiranje: 2 leči/škatlo

    FreshLook® Colorblends so posebne barvne leče, ki svetle in temne oči niansirajo, tako da naravno oz. subtilno spremenijo odtenek barve oči.

    Več o produktu »
     
     
  • FreshLook Colors

    Izberi Cena: 15,98 €

    Stanje zaloge: na voljo (Dobava: 1-2 tedna)

    Vrsta leč: Barvne leče
    Pakiranje: 2 leči/škatlo

    FreshLook® Colors so posebne barvne leče, ki spremenijo barvo tako svetlih kot temnih oči. Na voljo so v štirih barvih odtenkih za številne barvne kombinacije oči.

    Več o produktu »
     
     
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.