0

Košarica

Košarica je prazna.

 
 
080 25 27
 
 
 

Uv zaščita in kontaktne leče

Uv zaščita in kontaktne leče

31.03.2022

Pomlad in poletje sta obdobja v letu, ko se nam mudi na piknik, najbližjo plažo ali zunanje bazene, da bi ujeli nekaj dragocenih sončnih žarkov. Medtem, ko je pakiranje sončne kreme in kape že standardni postopek za večino od nas, je pomembno vedeti, da tudi naše oči potrebujejo zaščito. Naše oči so dejansko desetkrat bolj občutljive na UV žarke kot naša koža, pa vendar se le približno 7% populacije zaveda tveganja za svoje oči. Nobenega dvoma ni, da so kontaktne leče odlične. Toda leče z vgrajeno UV zaščito niso dovolj, da bi bile vaše oči varne na soncu.

 

UV zaščita v kontaktnih lečah
Če imajo vaše kontaktne leče vgrajeno UV zaščito, ste nekoliko bolj pomirjeni. V kolikor ste izbrali take leče, je pomembno paziti tudi na zunanjost oči (veke) in ne samo notranjost.
Sončna svetloba od sonca do zemlje potuje približno 8 minut. V tem času preide skozi ozračje in zadrži svojo jakost. Sončna svetloba vsebuje nevidne ultravijolične (UV) svetlobe: UVA in UVB.
UVA povezujemo z očesno boleznijo – rumeno pego. UBV, ki sicer pomaga pri absorpciji vitamina D je tudi glavni vzrok za sončne opekline – med drugim lahko poškoduje tudi naše oči. Obe vrsti UV svetlobe sta škodljivi za naše oči. Če jih ne zaščitimo s kakovostnimi sončnimi očali, tvegamo poškodbo vida.

 

Kako lahko zaščitim svoje oči pred UV žarki?
Čeprav kontaktne leče, ki blokirajo UV žarke nudijo zaščito, je ta zaščita omejena. Najboljši način za zaščito oči pred poškodbami UV žarkov je nošenje sončnih očal. Sončna očala pokrivajo večji del očesa, vključno z občutljivo kožo okrog oči. Veliko izbiro sončnih očal najdete v poslovalnicah Optike Clarus.

 

NAROČITE SE NA PREGLED OČI ŠE DANES
Če želite nasvet glede najbolj kakovostnih sončnih očal ali pomoč pri izbiri najboljših kontaktih leč, se oglasite v poslovalnici Optike Clarus. Na pregled se lahko naročite tukaj.

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.