0

Košarica

Košarica je prazna.

 
 
080 25 27
 
 
 

Ponudba leč za oči

Ponudba leč za oči

13.10.2021

Leče za oči so idealni sodobni pripomoček za dober vid

Verjetno se sploh ne zavedate, da leče za oči nosijo milijoni ljudi po svetu, saj so popolnoma neopazne. Glede na to, da gre na videz za sorazmerno novodobno pridobitev na področju nege oči, pa vas moramo poučiti o njihovi zgodovini in razvoju, ki sega precej daleč v preteklost.

Prve kontaktne leče sta namreč poskušala razviti celo sam Leonardo da Vinci in Rene Descartes. Vendar pa je bilo šele v poznem 19. stoletju s pihanjem stekla mogoče izdelati takšno skozi katero se je videlo, kar je kasneje vodilo v izdelavo prve kontaktne leče, ki jo je bilo mogoče nositi nekaj ur na dan.

Pri kontaktni leči gre za tanko in ukrivljeno lečo, ki jo nameščamo na solzni film in prekriva površino očesa. Sama po sebi je sicer brez barve, vendar pa zaradi lažjega vstavljanja in odstranjevanja pogosto rahlo obarvana. Do nedavnega so bile v uporabi kontaktne leče iz pihanega stekla, v sodobnem času pa lahko izbiramo med trdimi ali mehkimi različicami, za katere se odloči večina.
Glavni razlog za njihovo nošenje je sicer korekcija vida, obstajajo pa tudi takšne, ki služijo zgolj v kozmetične in zabavne namene. Barvne leče lahko uporabljate za poudarek ali popolno spremembo barve oči, obstajajo pa tudi kostumske različice, za posebne učinke, ki jih vidimo v filmih.

Barvne leče nakup
Vsak par je izdelan in prilagojen določenemu urniku nošenja. Če si želite zagotoviti kakovosten vid in zdravje vaših oči je potrebno upoštevati predvideni urnik ter leče po opredeljenem časovnem obdobju zamenjati. Dnevne različice se nosijo skozi ves dan, pred spanjem pa odstranijo, zavržejo in naslednje jutro nadomestijo s svežim parom.

Kontaktne leče na recept

Ne glede na razlog za njihovo uporabo, so vse kontaktne leče medicinski pripomoček. Tako za nakup korekcijskih, kot kozmetičnih, boste potrebovali recept zdravnika, da bi preprečili nepotrebne zaplete, kot so okužbe ali vnetja, ki lahko v najhujših primerih privedejo celo do izgube vida ali slepote. Če torej razmišljate o njihovi uporabi, se najprej posvetujete s svojim oftalmologom, ki vam lahko pomaga najti najprimernejši tip leče, oziroma rešitev za vaš vid, ki bodo ustrezala vašemu življenjskemu slogu in željam. Prav tako je pomembno, da svoje leče za oči kupujte pri preverjenih prodajalcih in poskrbite za njihovo ustrezno nego. Držite se tudi predvidenega urnika nošenja in menjavanja svojih kontaktnih leč.

Nakup kontaktnih leč

V Optiki Clarus vam zagotavljamo nakup najboljših kontaktnih leč priznanih proizvajalcev, ki so na voljo po konkurenčnih cenah. Poskrbele bodo za vaše udobje skozi ves dan, saj bo med njihovo uporabo vaše oko optimalno navlaženo. V naši ponudbi najdete odlične bifokalne in multifokalne progresivne leče in torične leče za korekcijo astigmatizma. Za vse, ki se radi igrate z barvo oči, ponujamo pester izbor barvnih leč z dioptrijo ali brez - različne 14-dnevne, mehke mesečne leče ipd.

Clarus leče za očo

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.